Φροντιστήριο "π"

Δυνατότητα Επιλογής 5ου Μαθήματος για τους Υποψηφίους του 2017

 

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, μετά από διαμαρτυρίες γονέων για το σοβαρό περιορισμό των θέσεων στις Ιατρικές και τις άλλες σχολές υψηλής ζήτησης, ο οποίος ανακοινώθηκε μετά τη δήλωση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των υποψηφίων αιφνιδιάζοντας τους υποψηφίους, θα δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους να αναθεωρήσουν τις αιτήσεις τους και να δηλώσουν και 5ο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα (πολλοί βεβαίως έχουν ήδη δηλώσει 5 μαθήματα).

Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και σε ένα δεύτερο επιστημονικό πεδίο και θα έχουν περισσότερες επιλογές, δεδομένου ότι η μείωση των εισακτέων μειώνει τις πιθανότητές τους να πετύχουν σε κάποια σχολή υψηλής ζήτησης. Το μέτρο αυτό βεβαίως δεν μειώνει τις αντιδράσεις, δεδομένου ότι ο χρόνος είναι πλέον πολύ λίγος για την προετοιμασία των υποψηφίων για ένα επιπλέον μάθημα.

Παράλληλα συζητείται να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξει το σύστημα γενικότερα, σε όσους υποψηφίους ζητήσουν να αλλάξουν την επιλογή μαθημάτων-επιστημονικών πεδίων, για τις φετινές πανελλαδικές.