Φροντιστήριο "π"

Καταργείται το 4ο Επιστημονικό Πεδίο – Νέο Νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση

 

 

Στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για θέματα των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνεται και άρθρο με το οποίο καταργείται το 4ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες της εκπαίδευσης).

Οι σχολές του 4ου Πεδίου εντάσσονται σε όλα τα υπόλοιπα πεδία για τα οποία θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι όροι πρόσβασης που ισχύουν και σήμερα (πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, συντελεστές βαρύτητας κτλ.).

Με την αλλαγή αυτή οι υποψήφιοι για τις Παιδαγωγικές Σχολές θα μπορούν πλέον να εισαχθούν σε αυτές χωρίς να εξεταστούν στα Μαθηματικά (εάν προέρχονται από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) ή χωρίς να εξεταστούν στην Ιστορία (εάν προέρχονται από τις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικώ Σπουδών ή Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Παράλληλα, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σε τηλεοπτικό σταθμό, το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα έχει ψηφιστεί μέχρι την αρχή της ερχόμενης σχολικής χρονιάς και θα ισχύσει για τους μαθητές που φέτος θα φοιτήσουν στην πρώτη Λυκείου.

Δείτε εδώ το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή: Sxedio_Neou_Polynomosxediou