Φροντιστήριο "π"

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017: Όλες οι αλλαγές και οι νέες κατανομές των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία

 

Από το Υπουργείο Παιδείας αναρτήθηκαν και πάλι, οι ήδη γνωστές, εγκύκλιοι για τα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα μαθήματα και τις αλλαγές στη σύνθεση των Επιστημονικών Πεδίων που θα ισχύσουν το 2017.

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που είχαμε δύο κατηγορίες εξεταζομένων, με το παλιό και με το νέο σύστημα, φέτος όλοι οι υποψήφιοι, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι (παλιοί και νέοι), θα διαγωνιστούν με το ίδιο σύστημα εξέτασης, το νέο (που ίσχυσε για πρώτη φορά το 2016).

Ετσι, φέτος, τόσο οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου όσο και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα μόνο επιστημονικό πεδίο θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο επιστημονικά πεδία θα εξεταστούν και σε ένα πέμπτο μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού.

Ολοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας.

Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε επιστημονικού πεδίου θα υπολογίζονται τα τέσσερα (4) μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας που προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι τα ίδια με αυτά που εξετάστηκαν το 2016.

Σε μορφή PDF η εγκύκλιος με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα το 2017 Panelladikos_Exetazomena_Mathimata_2017

Αντίθετα, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στην κατανομή των τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία. Πολλά τμήματα εντάχθηκαν σε περισσότερα πεδία από αυτά στα οποία είχαν ενταχθεί το 2016, ενώ λίγα τμήματα διαγράφτηκαν από κάποιο Επιστημονικό Πεδίο στο οποίο ανήκαν.

Σε μορφή PDF η εγκύκλιος με τις αλλαγές στην ένταξη Σχολών, Τμημάτων και Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά πεδία Allages_sta_Epistimonika_Pedia